The RetrieverTraining.Net Forums The Retriever Academy
Total Retriever Training with Mike Lardy
Hawkeye Media Gunners Up Tritronics Gun Dog Broker
Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Civics Test for YOU!!!

  1. #1
    Senior Member road kill's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Berlin, WI
    Posts
    10,196

    Default Civics Test for YOU!!!

    Elected Officials Flunk Constitution Quiz

    Are you smarter than an elected official?
    If you can correctly answer five or more of these basic Constitution-related questions, congratulations! You're smarter than the average elected official! (Answers are below -- but no peeking!)

    1) What are the three branches of government?
    A. executive, legislative, judicial
    B. executive, legislative, military
    C. bureaucratic, military, industry
    D. federal, state, local
    E. Dept. of Defense, Dept. of Marijuana Enforcement, Dept. of
    Marriage Enforcement

    2) What part of the government has the power to declare war?
    A. Congress
    B. the president
    C. the Supreme Court
    D. the Joint Chiefs of Staff
    E. George Bush

    3) In the area of United States foreign policy, Congress shares power with the:
    A. president
    B. Supreme Court
    C. state governments
    D. United Nations
    E. Israel

    4) The United States Electoral College:
    A. trains those aspiring for higher political office
    B. was established to supervise the first televised presidential debates
    C. is otherwise known as the U.S. Congress
    D. is a constitutionally mandated assembly that elects the president
    E. was ruled undemocratic by the Supreme Court
    F. was invented by Ronald Reagan

    5) What impact did the Anti-Federalists have on the United States Constitution?
    A. their arguments helped lead to the adoption of the Bill of Rights
    B. their arguments helped lead to the abolition of the slave trade
    C. their influence ensured that the federal government would maintain a standing army
    D. their influence ensured that the federal government would have the power to tax
    E. who?

    6) The phrase that in America there should be a "wall of separation" between church and state appears in:
    A. George Washington's Farewell Address
    B. the Mayflower Compact
    C. the Constitution
    D. the Declaration of Independence
    E. Thomas Jefferson's letters
    F. doesn't appear anywhere; is a leftist fabrication

    7) The Bill of Rights explicitly prohibits:
    A. prayer in public school
    B. discrimination based on race, sex, or religion
    C. the ownership of guns by private individuals
    D. establishing an official religion for the United States
    E. the president from vetoing a line item in a spending bill
    F. Mosques in New York City

    8) Identify one right or freedom below guaranteed by the first amendment.
    A. Right to bear arms
    B. Due process
    C. Religion
    D. Right to counsel
    E. A government with a republican majority

    9) Under our Constitution, some powers belong to the federal government. What is one power of the federal government listed below?
    A. Make treaties
    B. Make zoning laws
    C. Maintain prisons
    D. Establish standards for doctors and lawyers
    E. Hold on - let me ask Rush

    10) Who is the commander in chief of the U.S. military?
    A. Secretary of the army
    B. Secretary of state
    C. President
    D. Chairman of the Joint Chiefs
    E. I don't know, but it can't be Obama 'cause he's a democrat
    __________________________________________________ ______

    Post your answwers.
    I will post the correct answers later.
    They were at the bottom of the link, so I didn't post the link.

    Good luck!!!


    stan b
    Stan b & Elvis

  2. #2
    Senior Member huntinman's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Tennessee
    Posts
    6,199

    Default

    1.A 2.A 3.A 4.D 5.B 6.F 7.B 8.B 9.A 10.C

    A few guesses!
    Bill Davis

  3. #3
    Senior Member BrianW's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Athol, North Idaho
    Posts
    885

    Default

    1. WH cook, WH gardener, WH dog walker
    2. Rahm Emanuel
    3. Jimmy Carter
    4. ... can not win the future with a government of the past"
    5. Caused DHS warning memos on extremism.
    6. "Dreams From My Father"
    7. the role of leftist governemnt
    8. the right to have high speed Internet
    9. Redistribute wealth
    10. Michelle Obama

    Those were all trick quetions weren't they?
    "It's not that government is inherently stupid, although that's a debatable question."
    Rand Paul CPAC speech 2011

    I would rather be exposed to the inconveniences attending too much liberty than to those attending too small a degree of it. Thomas Jefferson to Archibald Stuart, 1791
    ________________________________________
    Proud partner of (HR) WR SR Brian's 44Magnum Monster
    co-owned by HR Rianne's 2nd Chance Hurricane Rebel

  4. #4
    Banned
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Port St. Lucie, Fl
    Posts
    3,611

    Default

    1. A
    2. B I knew Congress has the power to declare war somehow I marked B instead of A
    3. A
    4. D
    5. A
    6. C
    7. B
    8. C
    9. A
    10. C
    Last edited by Roger Perry; 02-04-2011 at 11:07 AM.

  5. #5
    Senior Member Kevinismybrother's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Brighton, CO
    Posts
    509

    Default

    1-a 2-a 3-a 4-d 5-a 6-e? 7-d-8-c 9-a-10 -c
    "Too late smart, too soon old" - Now I finally get it Grandpa

    Dennis Long
    HRCH SHDW MTN Aces and Eights Toby MH "Toby"
    HRCH Barton Creek's Winner Take All MH "Rio"
    Ranger 1997 - 2012
    Ragin' Charge of the Light Brigade "Cannon"

  6. #6
    Senior Member M&K's Retrievers's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Royse City, TX
    Posts
    5,005

    Default

    1-a
    2-a
    3-a
    4-d
    5-e
    6-c
    7-b
    8-b
    9-a
    10-c
    M&K's HR UH Tucker of Texoma JH
    M&K's SHR Prime Black Angus
    M&K's Miss Jessie Girl JH
    Sir Jacob of Lakeview-Jake
    Freeway JYD

    Mike Whitworth

  7. #7
    Senior Member BrianW's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Athol, North Idaho
    Posts
    885

    Default

    1. A
    2. A
    3, A
    4. D
    5. A
    6. E
    7. D
    8. C
    9. A
    10. C
    "It's not that government is inherently stupid, although that's a debatable question."
    Rand Paul CPAC speech 2011

    I would rather be exposed to the inconveniences attending too much liberty than to those attending too small a degree of it. Thomas Jefferson to Archibald Stuart, 1791
    ________________________________________
    Proud partner of (HR) WR SR Brian's 44Magnum Monster
    co-owned by HR Rianne's 2nd Chance Hurricane Rebel

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Grantville GA
    Posts
    2,204

    Default

    1.a
    2.a
    3.a
    4.d
    5.a
    6.e
    7.d
    8.c
    9.a
    10.c
    David Didier, GA

  9. #9
    Senior Member road kill's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    New Berlin, WI
    Posts
    10,196

    Default

    Hard to beleive but 1 person missed 3 of these.

    Any ideas who???



    RK
    Stan b & Elvis

  10. #10
    Senior Member BonMallari's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    LV/CenTex/Idaho
    Posts
    12,063

    Default

    1.a

    2. A

    3.a

    4.d

    5.e

    6.f

    7.b

    8.c

    9.a

    10.c
    All my Exes live in Texas

    Quote Originally Posted by lanse brown View Post
    A few things that I learned still ring true. "Lanse when you get a gift, say thank you and walk away. When you get a screwing walk away. You are going to get a lot more screwings than gifts"

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •